sunnuntai 22. tammikuuta 2017

VÄRIT

Mitä ovat kevytvärit, kestovärit ja suoravärit?

Kevytväri ei voi muuttaa hiusten väriä suuresti, sillä voidaan ainoastaan tummentaa tai vaalentaa hiusten omaa väriä hieman. Kevytväreissä käytetään mietoa hapetetta, mutta se ei ole kuin hiukan kestoväriä hellävaraisempi. Kevytväri haalistuu pois noin 5–20 pesussa riippuen hiusten kunnosta. Kevytväreissä on allergisoivia aineita.

Kestoväri  muuttaa hiuksen pysyvästi haluttuun väriin, mutta tietysti väri voi haalistua hieman ajan kanssa. Kestoväri on ainoa väriaine joka voi peittää harmaan värin hiuksessa täysin. Kestovärjäyksessä hiuksen pinta avautuu ja väriaine tunkeutuu hiuksen sisään vaikuttaen vetyperoksidin avulla muuttuen halutuksi väriksi. Kestovärit sisältävät allergisoivia aineita, joten niitä tulisi käyttää vasta kuuden viikon kuluttua viime värjäys kerrasta.

Suoraväri on ilman hapetetta toimiva väri ,joka sisältää pigmenttiä, mikä kiinnittyy vain hiuksen päällimäiseen kerrokseen, eli suomukerrokseen. Värin lopputulokseen vaikuttaa pohjaväri sekä se, että onko hiusta käsitelty ennen jotenkin. Suoraväri peseytyy pois noin 8 pesukerran jälkeen riippuen väristä sekä hiusten kunnosta, eikä se vahingoita hiuksia. Suoravärin irtoaminen hiuksesta ei aina onnistu niinkuin pitäisi, joskus väri voi lähteä ennen aikojaan, hyvällä tuurilla silloin kuin pitäisikin tai joskus voi käydä niinkin, että väri ei lähde muutenkuin kasvattamalla väri pois tai saksilla. Suoraväreistä voi tulla myös allergisia reaktioita, mutta ei niin usein kuin kestoväriä tai kevytväriä käyttämällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti